• Voor 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf €50,-
  • Gratis advies 0032(0)3 755 30 75
  • Meer dan 600 wijnen
Sélection Spéciale

Sélection Spéciale

€61,40
Incl. tax

Sélection Château Saint-Jacques Calon - Château La Moulière - Bergerac - Château de Bonhoste - Bordeaux - Bordeaux Supérieur

Article number: 705600
EAN: 705600
SKU: 705600
Delivery time: 1-2 workingsdays

Productfiche Château St-Jacques Calon (Rood) - 2008

80% Merlot, 10% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon 

 

Deze wijn (Château St-Jacques Calon) is gevinifieerd met de grootst mogelijke zorgvuldigheid in roestvrij stalen tanks om een goede temperatuurregeling te garanderen. De extractie van fenolische verbindingen heeft als doel een mooie kleur, fruitig aroma en een kruidige structuur te krijgen, maar niet te ver om de rondheid en flexibiliteit te behouden, zodat het kan worden geconsumeerd in de eerste jaren na botteling.

De wijn ligt 18 maanden in betonnen tanks om te grote temperatuurschommelingen te vermijden.Dit alles heeft als resultaat een mooi gekleurde wijn met aroma's van rood en zwart fruit, met een zeer goede structuur, vol en rond. Dit laat toe dat deze kan gedronken worden als hij 2 tot 3 jaar ouder is, maar met de mogelijkheid van het houden van maximaal tien jaren.


Productfiche Château De Bonhoste (Rood) - 2007

70% Merlot - 20% Cabernet Sauvignon - 10% Cabernet Franc

Mooie presentatie, met een zeer heldere, diepe, donkere granaat rode kleur. Het krachtig en complex boeket doet denken aan rijp rood en donker fruit (pruimen, kersen), vanille en toast, met een hint van rook. Vol, rond en vlezig in de mond, met elegante tannines en mooie fruitige aroma's. De afwerking is fris met aangename houtachtige aroma's.

70% Merlot (Merlot geeft rondheid en lichaam aan de wijn) 20% Cabernet Sauvignon (Cabernet Sauvignon brengt de tannines) 10% Cabernet Franc (Cabernet Franc zorgt voor de gladheid en subtiliteit

Bodem: Klei, kalksteen

Houdbaarheid: Goed voor acht tot tien jaar


Productfiche Château de Bonhoste (Rosé) - 2009

Verrassende en elegante Franse rosé. Licht roze van kleur, fruitige en kruidige geur met hinten van aardbeien. De smaak is droog, fris, fruitig met impressies van vers rood fruit en iets van kruiden.

Productfiche Château La Moulière (Wit) - 2007

Sauvignon blanc, Muscadelle en Sémillion

Zeer aangenaam en rond in de mond. Geurt naar abrikozen en een lichte intentie van gedroogd fruit. Past perfect bij appelpaté, licht blauwe kazen of gewoon als afsluiter van een gezellige avond.

Productfiche Château La Moulière (Rood) - 2007

Bergerac is vlakbij Bordeaux gelegen en werken met de zelfde druiven

In de neus krijgen we impressie van jong rood fruit. Een kleine intentie van walnoten. Kan je gewoon  ’s avonds drinken voor tv of met familie.

Domein Château de Bonhoste

Het verhaal van Château de Bonhoste begint rond 1895, toen de BUSSIERE familie arriveert op het "Bonhoste" gebied aan het dorpje Saint-Jean de Blaignac. Daar ontmoetten zij de CHABERT familie die in het gebied wijn verbouwde sinds het einde van de XVIIIde eeuw.


De twee families hadden als doel het verhogen van de grootte van de woningen door middel van eenvoudige hard werk, vastberadenheid en toewijding.

Vandaag Colette en Bernard en nu hun kinderen Sylvaine en Yannick zetten hun zoektocht naar een continue verbetering van het landgoed verder, waardoor ze een stevige reputatie bij hun collega's en in de wijnwereld opgebouwd hebben, die zeker nog in de toekomst van pas zal komen.

De 44 hectare van Château de Bonhoste strekt zich uit over de heuvels die onderdeel uitmaken van de Dordogne-vallei, op 45 km van de stad Bordeaux en op 6 km van uitstekende wijngebied Saint-Emilion.

De klei / kalksteen bodems ondersteunen de meest opvallende Bordeaux druiven, met 70% gewijd aan Merlot, 20% Cabernet Sauvignon tot en met 10% Cabernet Franc voor de rode wijnen en voor de witte, 55% Semillon, 40% Sauvignon en 5 % Muscadelle.

Château de Bonhoste hanteert de traditionele wijnbouw in zijn wijngaarden, en gebruikt «la lutte raisonée», met behulp van chemische stoffen alleen indien strikt noodzakelijk. zij geven de voorkeur om zich te concentreren op de selectie en het beheer van de wijnstokken om de beste kwaliteit te bereiken in hun wijnen en zijn van mening dat dit de wijnen authenticiteit en een betere uitdrukking van de terroir waarop de wijnstokken worden geteeld geeft.

Goede wijn opslag is een kritische factor in de veroudering van wijn.

Hun prachtige kelder werd bijna 200 jaar geleden gegraven. De eerste doelstelling was de winning van steen om huizen te bouwen in Bordeaux. Eerst werd dit gebied van 1200 m2, gebruikt om paddenstoel "Champignons de Paris" te cultiveren.

Sinds 1986 gebruiken we deze kelder voor veroudering wijn in vaten en flessen, want het biedt optimale bewaarcondities. De temperatuur is bijna het hele jaar stabiel (9-10 ° C in de winter, 12-13 ° C in de zomer), en de vochtigheidsgraad is uitstekend: 100%.

Domein St-Jaques Calon

Château Saint Jacques Calon is gelegen op één van de mooiste terroirs van de benaming Montagne Saint-Emilion, de heuvel van Calon, één van de hoogtepunten van de Gironde. De wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar, geven de druiven een uitstekende kwaliteit. 

De moderne wijnmakerij en know-how zorgt ervoor dat de wijn onder de beste voorwaarden en zorg is geproduceerd. De 3 cuvées van Château Saint Jacques Calon zijn wijnen met een uitstekende mogelijkheid tot bewaring en hebben hierbovenop een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding!

Het is aan het eind van de 19e eeuw  wanneer Albert Grelet, werknemer van het Hof van Bordeaux, het Château Saint Jacques Calon geleidelijk creëert door grond aan te kopen en hierop wijnstokken te planten. Rond 1920 erft zijn zoon Marcel Hebert, deze 4-hectare grond.


In 1969, keert zijn dochter Yolande en haar man Paul Maule terug naar de wijngaard. Het volgende jaar besluiten ze een kelder te bouwen met betonnen tanks voor de hele oogs van château Saint Jacques Calon. Wat later gebruiken ze chai vaten en vervolgens in 1978, maken ze gebruik van moderne roestvrij stalen vaten.

In 1998, investeerd de kleinzoon Frederick meer in het bedrijf. Door deze investering is hun grond 9 hectare groot en dit in De streek 'Montage St-Emilion'. Door de combinatie van know-how dat generatie op generatie is doorgegeven en het gebruik van de nieuwste technologieën op de uitzonderlijke terroir, zijn de wijnen erkend door de media en wijnliefhebbers!

 

Specifications
0 stars based on 0 reviews

Wijnark

Sélection Château Saint-Jacques Calon - Château La Moulière - Bergerac - Château de Bonhoste - Bordeaux - Bordeaux Supérieur

Adres 't Kasteelke Pareinpark 27 9120 Beveren-Waas
Contact 0032(0)3 755 30 75 info@wijnentkasteelke.be BTW: BE 0441.233.796 Maandag t/m Zaterdag 09:00 - 18:00 uur
Instagram